LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μπαρ της ταινίας «Ο Νονός» υπάρχει στην πραγματικότητα, στη Σικελία

Στην πόλη Savoca

Δημοσίευση 24/10/2017 | 00:13

Το μπαρ της ταινίας «Ο Νονός» υπάρχει στην πραγματικότητα, στη Σικελία

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Mιχαήλ Κορλεόνε έκατσε στη σκιερή βεράντα ενός τοπικού μπαρ της Σικελίας μετά από μια κουραστική μέρα κυνηγιού με τους σωματοφύλακες του στα βουνά.

Άρχισε να συζητά με τον ιδιοκτήτη του μπαρ μιλώντας για ένα όμορφο κορίτσι που είχε δει στο δρόμο. Ο άντρας σύντομα συνειδητοποίησε ότι ο άντρας περιγράφει την κόρη του και επέστρεψε πίσω στο μπαρ, χωρίς να γνωρίζει ακριβώς ποιον μόλις είχε συναντήσει.

Οι σωματοφύλακες του κ. Κορλεόνε φρόντισαν να ενημερώσουν τον κακόμοιρο καφετζή περί τίνος πρόκειται και εκείνος αναγκάστηκε να ορίσει συνάντηση όπου αναμφισβήτητα θα έπρεπε να δώσει το χέρι της κόρης του σε γάμο με τον Νονό... μια προσφορά που δεν μπορούσε να αρνηθεί!

Η Savoca, μια ήσυχη πόλη στην επαρχία της Μεσσίνα στην ιταλική περιοχή της Σικελίας, που βρίσκεται ανατολικά του Παλέρμο, ήταν η τοποθεσία για τις σκηνές στο Corleone του "The Godfather" του Francis Ford Coppola 

Το μπαρ Vitelli στη Savoca, το οποίο είναι ακόμα σε λειτουργία, παρουσιάστηκε στην κινηματογραφική ταινία ως τόπος όπου ο Κορλεόνε ζήτησε από τον πατέρα της αγαπημένης του, Apollinia να τους φέρει κοντά.