E-Daily

O τραγουδιστής που πέρασε όλη την εφηβεία του ως θύμα ομοφοβικής κακοποίησης

Στο σχολείο έτρωγε ξύλο επειδή ήταν γκέι, εσωστρεφής και λάτρευε τις Spice Girls

7/5/2018 | 00:23

O Conleth Kane είναι τραγουδιστής και στιχουργός. Πρόσφατα έδωσε μια συνέντευξη μιλώντας για τα δύσκολα εφηβικά του χρόνια, τα οποία έγιναν λίγο καλύτερα όταν μπήκε η μουσική στη ζωή του. 

"Πάντα ήξερα ότι ήμουν διαφορετικός. Δυστυχώς για μένα, το «διαφορετικό» δεν ήταν καλοδεχούμενο στη συντηρητική Βόρεια Ιρλανδία στα τέλη της δεκαετίας του '90" λέει.

"Μέχρι σήμερα, το κόμμα που ψήφισαν περισσότερο στις εκλογές ήταν το DUP - ένα κόμμα που εμποδίζει με κάθε τρόπο την ισότητα των δύο φύλων, έχει συνδέσει την ομοφυλοφιλία με την παιδική κακοποίηση και έχει δώσει τις δικές του ταμπέλες στην LGBTI κοινότητα μιλώντας για εμάς με χαρακτηρισμούς όπως «απωθητικοί», «αφύσικοι» και «ανήθικοι»". "Η Βόρεια Ιρλανδία παραμένει το μόνο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας που έχει περιορισμούς στο γάμο του ιδίου φύλου".

"Δυστυχώς για μένα, το «διαφορετικό» δεν ήταν καλοδεχούμενο στη συντηρητική Βόρεια Ιρλανδία στα τέλη της δεκαετίας του '90" 

"Σίγουρα δεν ήταν εύκολο να πω στους συμμαθητές μου πως ήθελα να γίνω τραγουδιστής και να μετακομίσω στο Λονδίνο. Όμως τα κατάφερα και έχω πέντε γυναίκες να ευχαριστήσω γι 'αυτό. Τα ονόματά τους είναι Emma Lee Bunton, η Melanie Jayne Chisholm, η Melanie Janine Brown, η Victoria Caroline Beckham και Geraldine Estelle Horner".

"Δεν είχα πραγματικά φίλους, kανείς δεν καθόταν δίπλα μου στο λεωφορείο. Ήμουν θύμα bullying κάθε μέρα της ζωής μου. Θύμα μιας φρικτής, λεκτικής και ενίοτε σωματικής κακοποίησης σχεδόν κάθε μέρα της σχολικής μου ζωής. Αλλά πάντα είχα τη μουσική τους. Πάντα σκεφτόμουν αισιόδοξα και άκουγα τη μουσική τους παίρνοντας το θετικό τους μήνυμα και υπερήφανα φορούσα το t-shirt τους στο σχολείο, παρόλο που ήξερα πως θα φάω ξύλο. Το δωμάτιό μου ήταν καλυμμένο με αφίσες, από πάνω ως κάτω".

"Ήμουν ένας γνήσιος φαν. Την ημέρα των Χριστουγέννων του 1997 παρακολούθησα τη συναυλία τους «Live In Istanbul» περίπου 10 φορές στο VHS και έκατσα στο τραπέζι με την οικογένειά μου μόνο για 30 λεπτά όλη την ημέρα. Έζησα στο μικρό μου Spiceworld!"

"Έχοντας κάποια επιτυχία ως τραγουδιστής και τραγουδοποιός στη βρετανική δισκογραφία, έχω δημιουργήσει φιλίες και διασυνδέσεις με μερικούς από τους πιο δημοφιλείς ραδιοφωνικούς DJs και σταθμούς. 

Έτσι όταν η Melanie C έδινε συνέντευξη στην εκπομπή μιας ραδιοφωνικού παραγωγού, της φίλης μου Caroline Fleck στο Downtown Radio της είπε πως "έχω ένα φίλο που είναι τρελός για εσάς από μικρό παιδί"! Και τότε η Mel C με κάλεσε να πάω να την βρω στο Μπέλφαστ στα παρασκήνια για να μιλήσουμε. Και όντως πήγα. Περίμενα ανυπόμονα ώσπου λίγο πριν ξεκινήσει η συναυλία της, ένα από τα άτομα της παραγωγής της ήρθε περπατώντας προς μένα και μου είπε: "Η Melanie θα ήθελε να έρθεις μαζί μου στα παρασκήνια!" .

"Ποτέ δεν ενθουσιάστηκα τόσο πολύ με κάτι στη ζωή μου όσο αυτό. Σήμερα μπορώ να πω πως τραγουδώντας ξέρω ότι η μουσική με κράτησε ζωντανό, και πιο συγκεκριμένα, αυτό το ποπ γκρουπ που έκανε πολλά παραπάνω για τη ζωή μου"

Με πληροφορίες από το Gaystarnews