LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανακαίνιση ακινήτων: Μια λύση‑μονόδρομος για το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μια «νέα πνοή» στο διαμέρισματα

Δημοσίευση 26/9/2018 | 12:54

Ανακαίνιση ακινήτων: Μια λύση‑μονόδρομος για το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Όντας στον μυχό του Θερμαϊκού κόλπου η κοσμοπολίτικη και πολυπολιτισμική Θεσσαλονίκη, αποτελεί ένα «ψηφιδωτό» από ιστορικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερη γραφικότητα. Πολεοδομικά, είναι χτισμένη πάνω στην ιστορική Θεσσαλονίκη κάτι το οποίο αποδεικνύεται έμπρακτα το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου κατά την προσπάθεια ολοκλήρωσης του Μετρό, εμφανίζονται συνεχώς νέα αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα.

Η χειρότερη καταστροφή που υπέστη η πόλη κατά τα νεότερα χρόνια, ήταν η μεγάλη πυρκαγιά το 1917, η οποία αφάνισε κτίρια σπάνιας αρχιτεκτονικής αξίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (καταστήματα, χιλιάδες σπίτια, εκκλησίες, συναγωγές κ.λπ.).

Αμέσως μετά, η αρχιτεκτονική και η πολεοδομική αναδιοργάνωσή της επιταχύνθηκε ενώ από την δεκαετία του 1950 ξεκίνησε η «οικοδομική φρενίτιδα» και η πόλη εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα και ραγδαία.
Αν εξαιρέσουμε τις νεόδμητες περιοχές που είναι απομακρυσμένες από το κέντρο, τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει η ανέγερση οικοδομών με αποτέλεσμα - εκτός από τα παλιά σπίτια - να μην υπάρχουν πλέον νέες επιλογές.
Η παύση της οικοδομικής δραστηριότητας στη Θεσσαλονίκη, οφείλεται α. στο γεγονός πως μετά την κρίση επιβάλλεται στα ακίνητα υψηλή φορολογία, που αυτομάτως καθιστά την οικοδόμηση ασύμφορη β. δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για την ανέγερση νέων κτιρίων.

Ως είθισται, οι περιοχές του κέντρου ακόμα και αυτές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από αυτό, ανέκαθεν προσέλκυαν πληθώρα επιχειρηματιών και αγοραστών που επιθυμούν να επενδύσουν σε κατοικίες και καταστήματα.
Η μόνη λύση ενάντια στην παλαιότητα των διαμερισμάτων και των κτιρίων, είναι η μερική ή ολική ανακαίνισή τους, με την οποία μάλιστα επιτυγχάνεται η ανανέωση του χώρου με μικρότερο κόστος συγκριτικά με αυτό της αγοράς ενός ακινήτου.

Εργασίες όπως, η αλλαγή σε κουφώματα αλουμινίου, η αντικατάσταση των επίπλων, η αποξήλωση της κουζίνας, η τοποθέτηση νέων εντοιχισμένων συσκευών και πλακιδίων, η αλλαγή της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, η επιμέρους ανακαίνιση των δωματίων, ο ελαιοχρωματισμός των χώρων και η ανακαίνιση μπάνιου κ.α. δίνουν σίγουρα μια «νέα πνοή» στο διαμέρισμα. Εξασφαλίζουν μια άνετη και ευχάριστη διαμονή, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μέσα σε αυτό, κάνοντας παράλληλα πιο εύκολη την καθημερινότητα των ατόμων που εκεί διαμένουν.
Συμπληρωματικά, η αξία του ακινήτου αυξάνεται και έτσι διευκολύνεται η πώληση ή η ενοικίασή του, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου η υπενοικίαση κατοικιών (τύπου Airbnb) είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η μερική ή η ολική ανακαίνισή τους αποτελεί αναγκαίο βήμα πριν την παραχώρηση των χώρων στους ενοικιαστές διότι στην πλατφόρμα αυτή, οι κριτικές των ενοικιαστών αποτελούν "σκαλοπάτι" για την συνεχόμενη ροή των μελλοντικών επισκεπτών.

Για μια κερδοφόρα και υψηλής ποιότητας επισκευή ενός διαμερίσματος που να διαρκεί στο χρόνο, χρειάζεται να γίνει η επιλογή του κατάλληλου συνεργάτη.
Καταρχήν θα πρέπει να δοθεί μια εκτίμηση του κόστους του σχεδιασμού σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Ακολούθως προκειμένου να έχει τα επιθυμητά γι’ αυτόν αποτελέσματα, κατά την διαδικασία της αναμόρφωσης του διαμερίσματός είναι πολύ σημαντικό:
• να χρησιμοποιηθούν οι πιο προηγμένες τεχνολογίες και τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά
• οι παρεχόμενες υπηρεσίες να είναι υψηλής ποιότητας και να εκτελούνται με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας
• η εφαρμογή των αλλαγών να πραγματοποιείται με άριστα υλικά τοποθέτησης σε συμφέρουσες τιμές
• η εταιρεία - συνεργάτης να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μία επαγγελματική και λεπτομερή, ποιοτική και οικονομική ανακαίνιση με ακριβή ημερομηνία παράδοσης

Η ανακαίνιση σπιτιού στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί μια επένδυση η οποία μόνο οφέλη έχει να προσφέρει στον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος και αποτελεί βασική προϋπόθεση για την μετέπειτα εκμετάλλευσή του. Ιδιαίτερα για την Θεσσαλονίκη και το κέντρο της, αποτελεί την μοναδική ¨οδό¨ βελτιστοποίησης των κατοικιών, των καταστημάτων και γενικά των κτιρίων της, λόγω της παλαιότητάς τους.

Η εταιρεία ANAKANISI-MASTER, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του κατάλληλου συνεργάτη για την σωστή ανακαίνιση ενός ακινήτου τα οποία αποτελούν την «σφραγίδα» για την επιτυχή και ομαλή έκβαση όλων των επιμέρους εργασιών!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά

Η ιστορία του Παλιού Χρηματιστηρίου της Κοπεγχάγης που κάηκε ολοσχερώς

Αρχιτεκτονική Προχτές
Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς