LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBT Feed
E-Daily

Ανατροπή από νέα έρευνα για τις τροφικές αλλεργίες

Οι ερευνητές ανέλυσαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα άνω των 40.000 ενηλίκων.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/1/2019 | 20:33

Ανατροπή από νέα έρευνα για τις τροφικές αλλεργίες

Περίπου ο ένας στους πέντε ανθρώπους πιστεύει ότι έχει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο, όμως στην πραγματικότητα μόνο ο ένας στους δέκα, δηλαδή οι μισοί απ’ όσους το πιστεύουν, είναι όντως αλλεργικοί, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια παιδιατρικής Ρούχι Γκούπτα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern και του Νοσοκομείου Παίδων του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα άνω των 40.000 ενηλίκων.

Διαπιστώθηκε ότι το 19% πιστεύουν πως έχουν κάποια τροφική αλλεργία, όμως στην πραγματικότητα το ποσοστό των αλλεργικών είναι περίπου 10%, ενώ των υπολοίπων τα συμπτώματα δεν δικαιολογούν τη διάγνωση της αλλεργίας.

«Μολονότι βρήκαμε ότι ένας στους δέκα ενηλίκους έχει τροφική αλλεργία, σχεδόν οι διπλάσιοι νομίζουν ότι είναι αλλεργικοί στις τροφές, αλλά τα συμπτώματά τους δείχνουν απλώς κάποια δυσανεξία σε τροφές ή άλλες σχετικές τροφικές διαταραχές», δήλωσε η δρ Γκούπτα.

«Είναι σημαντικό να δει κανείς προηγουμένως ένα γιατρό που θα κάνει κανονική εξέταση και διάγνωση της αλλεργίας, προτού βιαστεί να αποκλείσει από τη διατροφή του κάποια τροφή», πρόσθεσε.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι από το 10% που έχουν πειστικά συμπτώματα τροφικής αλλεργίας, μόνο οι μισοί (το 5%) έχουν επιβεβαιωμένη διάγνωση από γιατρό. Σχεδόν οι μισοί επίσης από τους πραγματικά αλλεργικούς εκδήλωσαν τουλάχιστον μια από τις τροφικές αλλεργίες τους, όταν είχαν πια ενηλικιωθεί.

«Εκπλαγήκαμε που βρήκαμε ότι είναι τόσο συχνό φαινόμενο η εμφάνιση αλλεργίας μετά την ενηλικίωση. Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να καταλάβουμε γιατί αυτό συμβαίνει και πώς μπορούμε να το προλάβουμε», ανέφερε η Γκούπτα.

Σύμφωνα με την έρευνα, η πιο συχνή τροφική αλλεργία μεταξύ των ενηλίκων, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, είναι απέναντι στα θαλασσινά και ακολουθούν κατά σειρά το γάλα, τα φιστίκια, άλλοι ξηροί καρποί, τα ψάρια, τα αυγά, το σιτάρι, η σόγια και το σουσάμι.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο e-daily.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε ένα πeος είναι πραγματικά μικρό;

Σήμερα
Όλοι στο πλευρό του Βράνιες

Νέα Σελήνη: Πώς επηρεάζονται τα ζώδια από το Ματωμένο Φεγγάρι

Σήμερα
Τι αλλάζει, τι πρέπει να προσέξεις

Αλτσχάιμερ: Τεστ αίματος ανιχνεύει τη νόσο χρόνια πριν εμφανιστεί

Σήμερα
Το τεστ αποτελεί ισχυρό εργαλείο για την αναζήτηση νέων θεραπειών για τη νόσο

Η συνταγή της ημέρας: Μακαρόνια με κεφτεδάκια στο πήλινο

Σήμερα
Ένα πεντανόστιμο και χορταστικό γεύμα

Τα ζώδια σήμερα: 22 Ιανουαρίου

Σήμερα
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Τα ζώδια σήμερα: 21 Ιανουαρίου

Χτες
Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

To μοντέλο με τα 4 μάτια από το London Fashion Week που έγινε viral

Χτες
H συλλογή του Liam Hodges για τους άντρες

Γίνε επαγγελματίας στο μανικιούρ: Κόψε τα λάθη που προδίδουν ότι έβαψες μόνη τα νύχια σου!

Χτες
Να πως θα αποκτήσεις το πιο ωραίο και προσεγμένο μανικιούρ χωρίς να πληρώσεις

To προϊόν του Body Shop που πουλιέται ανά 23 δευτερόλεπτα

Χτες
Ποιο είναι αυτό το μαγικό μπουκαλάκι